iemand in een kwaad daglicht plaatsen


iemand in een kwaad daglicht plaatsen 1.0

iemand ongunstig voorstellen

Algemene voorbeelden


Mede door deze indicator zijn zaken als de indirecte milieudruk door consumptie en afwenteling naar het buitenland meer onder de aandacht gekomen. Ook in wetenschappelijke zin is de indicator veelbesproken en zeker in Nederland ook veel bekritiseerd. Op tal van punten was deze kritiek terecht. Vooral de afkeuring, die door de bedenkers werd gekoppeld aan een groter ruimtebeslag door inwoners van een land (zoals Nederland) dan de ruimte binnen de eigen grenzen, is dubieus. Daarmee werd veel handel bij voorbaat al, en daarmee ten onrechte, in een kwaad daglicht geplaatst.

http://www.vu.nl/english/o_o/instituten/IVM/nme/index.htm

De overheid deed van haar kant alle moeite om de activisten in een kwaad daglicht te stellen. Die werden ervan beschuldigd de problemen te overdrijven en zouden zich bovendien laten 'inspireren' door krachten in het buitenland.

http://www.xminy.nl/,

De ABC-medewerkers logen over wie ze waren, wat hun achtergronden waren en ze hadden natuurlijk al een werkgever toen ze in dienst traden bij F. L. In de rechtszaal heet dat fraude, onbevoegde toegang, bedrog en schending van loyaliteit. Ze kwamen er werken met de bedoeling F. L. in een kwaad daglicht te zetten.

De Standaard,